Fab6

De leukste familie foto’s maken doe je zo

Share Article

Voor een fotograaf is het maken van familiefoto’s toch wel één van de leukste dingen om te doen. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden en je kunt er al je creativiteit in kwijt. Toch snappen we ook dat het voor een beginnend fotograaf best lastig kan zijn om een start te maken. Met deze 5 tips creëer jij een fotoshoot vol herinneringen voor de familie die ze jarenlang zullen koesteren. 

Goede communicatie 

Veel mensen denken dat fotografie met name een creatief en technisch vak is, maar het is ook zeker een sociaal vak. Het is namelijk een feit dat een fotograaf tijdens een shoot veel met mensen omgaat. Bij een familie fotoshoot begint het zelfs al bij het aanvragen van informatie bij de fotograaf. Het is als fotograaf belangrijk om hier altijd vriendelijk en snel op te reageren en voldoende informatie te geven. Als er een datum, locatie en tijd is geprikt, onderhoud je goed contact met de familie tot de dag van de fotoshoot. Door van tevoren de wensen van de familie door te spreken, ben jij als fotograaf goed voorbereid. 

Creatieve ideeën

Als je voor elke familie dezelfde soort foto’s maakt en hetzelfde decor gebruikt, zullen de foto’s die je maakt er niet echt uitspringen. Ook maak je hierdoor je werk als fotograaf best saai. Het is juist de kunst om de uniekheid van elke familie op een mooie manier in beeld te brengen. Probeer dus creatief te denken en de bijzondere kant van de familie naar voren te halen. Familietradities, hobby’s of levensstijl kunnen allemaal worden verwerkt in een fotoshoot. Laat vooral de familie meedenken, dat maakt het nog persoonlijker!

Kledingadvies

Als fotograaf zijnde zullen er best veel mensen jou vragen wat zij het beste kunnen aantrekken tijdens een fotoshoot. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de mensen zich op hun gemak voelen. Het is nu eenmaal zo dat wie vindt dat hij/zij er goed uitziet, zich ook zekerder voelt. Dit komt dan zeker terug op de foto. Je kunt ook in overleg met de familie een thema kiezen voor hun fotoshoot. Zo kunnen de mannen op de foto in Peaky Blinders Pakken en vrouwen in mooie oude jurken, of alle mannen in het zwart en de vrouwen in het wit. Vermijd wel het liefst kleding met opvallende teksten, logo’s of motieven.

Geschikte locatie 

Het is niet alleen belangrijk dat de mensen zich vertrouwd voelen in hun kleding, ook hun omgeving telt mee. Vraag dus altijd aan de familie of er bepaalde locaties voor hen speciaal zijn. Is er een favoriet plekje in het dorp, bezoeken ze vaak dat ene bos of komen ze iedere zondag in het park om de hoek? Ga eens een kijkje nemen bij deze locaties en kijk wat de mogelijkheden zijn. Als je denkt dat je niet genoeg kunt variëren met de foto’s en het daardoor niet helemaal aan jouw wensen voldoet, stel je alternatieve locaties voor aan de familie. Door duidelijk te communiceren boek je de mooiste resultaten!

You might also like

#Mindey

@mindey