Fab6

De must-have spullen die je nodig hebt als motorrijder

Share Article

Motorrijders hebben niet alleen een motor nodig. Het is ontzettend belangrijk om de juiste kleding te dragen om veilig te zijn tijdens het motorrijden. Deze kleding biedt bescherming bij een val en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt rijden, ongeacht het weer. Maar wat zijn de essentiële items die elke motorrijder minstens moet hebben? Lees er hier meer over!

Nekbescherming

Draag gewoon een nekprotectie wanneer je op de motor stapt. Anders kan je nek flink geïrriteerd raken door de koude wind, regen en het vuil op de weg. En als er een ongeluk gebeurt, zijn het meestal je hoofd of nek die geraakt worden. Je moet er dus voor zorgen dat je je nek goed beschermd. Op internet kan je allerlei soorten nekbeschermers vinden om veilig te rijden.

De motorhelm

De motorhelm van motorkledingstore.nl is het enige verplichte onderdeel van je basisuitrusting. Het is wettelijk verplicht om een motorhelm te dragen die is goedgekeurd volgens de ECE 22.05 norm. Dit keurmerk geeft aan dat de helm voldoet aan minimale veiligheidseisen. Zelfs als je een betaalbare helm met dit keurmerk kiest, biedt deze voldoende bescherming. Wanneer je op zoek bent naar een helm moet je goed naar de pasvorm kijken. De helm moet stevig om je hoofd zitten zonder te knellen. Probeer tijdens het passen je hoofd te schudden van links naar rechts en van onder naar boven. De helm mag niet bewegen. Weet ook dat je een helm moet vervangen na elke vorm van impact, zelfs als je hem per ongeluk flink laat vallen.

Motorpak

Je kunt kiezen tussen het kopen van losse kledingstukken of het aanschaffen van een volledig motorpak. Er bestaan twee soorten motorpakken: eendelige en tweedelige pakken. Eendelige pakken zijn vaak geschikt voor motorrijders met een sportieve rijstijl. Als je echter liever op een ontspannen manier motor rijdt of toert, is een tweedelig pak wellicht de betere keuze voor jou. Motorpakken zijn doorgaans gemaakt van leer en bieden extra bescherming op belangrijke plekken zoals de knieën en rug.

Telefoonhouder

Een motorfiets telefoonhouder is een handige manier om tijdens het rijden verbonden te blijven. Of je nu wilt bellen of gewoon je GPS wilt gebruiken, een telefoonhouder zorgt ervoor dat je apparaat stevig op zijn plaats blijft. En het beste is dat ze eenvoudig te installeren zijn en werken met bijna elk type telefoon. Ben jij momenteel nog op zoek naar accessoires? Bezoek dan even een online motorstore en plaats vandaag nog je bestelling!

You might also like

#Mindey

@mindey