Fab6

Diverse middelen die goed werken tegen witte aanslag op de tong 

Share Article

Een witte aanslag op de tong staat ook bekend onder de naam tongbeslag. Dit komt bij veel mensen voor en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan tongbeslag bijvoorbeeld ontstaan als je je mond, en dan met name de tong, niet altijd even goed schoonmaakt. Een andere mogelijke oorzaak is het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen die een aanslag achterlaten waardoor zich viezigheid ophoopt. Reinig je deze plekken in de mond dan niet helemaal goed, dan zien bacteriën hun kans schoon. Hierdoor krijg jij een witte tong en zorgen de bacteriën tevens dat je een slechte adem krijgt.  

Een witte tong ga je zelf ook effectief tegen 

Een witte tong is niet iets dat moeilijk te verhelpen is. Er zijn diverse middelen te koop die je kunt inzetten om het probleem te bestrijden en die er tevens voor zorgen dat het ook echt wegblijft. Zo kun je kiezen voor speciaal mondwater, voor een borsteltje met gel om de mond en tong te reinigen of voor druppels die ontwikkeld zijn om de tong schoon te houden. Welk middel je kiest, hangt natuurlijk helemaal van jezelf af. Wat de een nu eenmaal prettig vindt, kan het voor de ander misschien net niet zijn. Die kiest wellicht liever voor een ander product.  

Combineer producten indien mogelijk 

Kijk altijd goed dat je kiest voor producten die zo natuurlijk mogelijk zijn. Zo loop je namelijk de minste kans op vervelende bijwerkingen en mag je de producten ook veilig samen gebruiken en combineren. Er zijn tal van dit soort natuurlijke producten te koop waaraan geen kunstmatige en mogelijk gevaarlijke toevoegingen aan gedaan zijn dus er is zeker wel iets goeds te vinden.  

Verwijder schadelijke bacteriën op mondvriendelijke wijze 

Met de OraBrush kun je je tong op een zeer mondvriendelijke wijze reinigen. Je haalt met het speciale borsteltje niet enkel de bacteriën op de tong naar de oppervlakte maar zorgt er ook meteen voor dat je een vieze adem of smaak tegengaat. De OraBrush wordt door veel mensen gekozen om een schone tong zonder witte aanslag te bewerkstelligen. De borstel is voorzien van zachte haartjes die geen enkele bacterie overslaan en waarmee je op elk plekje van de tong kunt komen.  

Gel aanbrengen met de OraBrush 

Doordat de borstelkop lager is dan die van een normale tandenborstel loop je minder kans dat je hoeft te kokhalzen. In het begin zal het achter in de mond wel even wat raar kunnen aanvoelen maar daar wen je snel aan. Gebruik je er speciale gel zoals de Liquigel bij? Dan pak je daarmee meteen de vieze adem of smaak in de mond goed aan. Zo heb je dubbel resultaat: een schone tong zonder bacteriën en een frisse adem na de behandeling met de OraBrush.  

Druppels werken goed tegen bacteriën waar je slecht bij raakt 

Soms heb je meer middelen nodig om de bacteriën tegen te gaan of om iets aan een beroerd slechte adem te kunnen doen. In dat geval zijn er ook nog andere middelen die je (erbij) kunt gebruiken zonder dat dit kwaad kan. Een goed middel dat zelfs de bacteriën die diep in het tongslijmvlies zitten aanpakt, zijn de California Breath Powerdrops Tongue. Met deze druppels kun je een witte tong aanpakken en er ook meteen voor zorgen dat alle bacteriën die erop én erin zitten verdwijnen.  

Hoe doen de druppels hun werk?  

De druppels werken op basis van antibacteriële ingrediënten, zoals actieve zuurstof, tea tree olie en zinkgluconaat. Deze zorgen ervoor dat de bacteriën die op de tong zitten, bestreden worden maar ook dat er geen nieuwe meer gevormd worden. Daarvoor dien je natuurlijk wel met regelmaat de druppels te gebruiken of een ander middel (erbij) te gebruiken om je tong goed schoon te houden. Op die manier loop je ook geen kans op amandelstenen, die voor een slechte adem kunnen zorgen.  

Een witte tong is niet bepaald gezond 

Een witte tong is niet eens zo’n probleem als je er naar kijkt maar houd er wel rekening mee dat het niet zo gezond is als je dit probleem hebt. De witte aanslag wordt namelijk veroorzaakt door slechte bacteriën en die wil je immers liever niet in je mond hebben. Met wat pech veroorzaken deze naast de afwijkende kleur ook een slechte adem dus het is zaak dat je ze wel goed aanpakt. Dit kun je zeker goed doen met Oravall mondwater.  

Spoelen met mondwater met actieve zuurstof werkt 

Het mondwater bevat actieve zuurstof die ervoor zorgt dat je meer speeksel aanmaakt. Dit is een natuurlijk middel waarmee je schadelijke bacteriën goed aanpakt. Deze houden namelijk niet van een vochtige omgeving dus hoe beter je deze hydrateert, hoe sneller zij verdwenen zullen zijn. Het mondwater is getest en veilig bevonden. Je mag het vaker gebruiken en het kan geen kwaad omdat er geen onnodige toevoegingen zoals alcohol en SLS aan gedaan zijn. Het werkt op natuurlijke basis zodat je geen risico loopt op vervelende bijwerkingen. Mocht je wat doorslikken, dan is dat zelfs geen punt.  

Druppel je neus met een middel op basis van xylitol en saline 

Je neus regelmatig druppelen met de TonsilFresh Nasal Sinus Drops kan al veel doen. De druppels werken niet verslavend en zijn gemaakt op basis van saline en xylitol. Hiermee pak je de schadelijke bacteriën zo aan, dat ze niet eens meer de kans krijgen zich te vermenigvuldigen of zich te begeven naar je keel of mond om daar voor problemen te zorgen zoals een slechte adem of witte aanslag. Als je minder neusslijm aanmaakt kan ook je speeksel weer beter zijn natuurlijk reinigende werking doen dus je slaat er twee vliegen in één klap mee.  

Hoe gebruik je de druppels het beste?  

De druppels gaan uiteraard in beide neusgaten. Een tot twee druppels per keer is voldoende voor een goed effect. Zorg ervoor dat je neus zo schoon mogelijk is als je druppelt. Snuit na het inwerken even goed je neus zodat je eventuele restanten niet doorslikt maar vooral ook de aanwezige bacteriën goed laat verdwijnen. 

You might also like

#Mindey

@mindey