Fab6

Een gemillimeterd kapsel: waar moet je op letten en voor wie is het geschikt

Share Article

Een lekkere korte coupe of laat ik mijn haren wat langer groeien? Die vraag zullen velen mannen zich wel eens stellen. De laatste tijd zien we dat langer haar weer steeds populairder wordt voor de man. Dit komt met name door de Covid-19 pandemie. Door de lockdown kon vrijwel niemand naar de kapper en moest menig man door het leven met een langer kapsel. Echter, is een gemillimeterd kapsel nog altijd een uitstekende keus. Het staat immers zeer stoer en is super makkelijk. Zo zagen we laatst nog Donny Roelvink met een kort kapsel, maar ook Jason statham en de ex van Rosanna, Niels met een kort kapsel. 

Voor wie is een gemillimeterd kapsel geschikt

Als je twijfelt of een gemillimeterd kapsel jou zou staan moet je rekening houden met een aantal zaken. Ben je echt toe aan iets nieuws en wil je weinig tijd aan je haren besteden, dan is een gemillimeterd kapsel zeer interessant. Ook is een gemillimeterd kapsel een zeer uitstekende keus voor mannen die langzaam kalend beginnen te worden. Je hoeft immers niet meer je kaalheid te verbergen maar kunt gewoon met een stoere coupe door het leven gaan. De schaamte voor je kalend haar veeg je dus zo van je af door juist je korte coupe te omarmen en deze met volledig vertrouwen te dragen. 

Voor wie is een gemillimeterd kapsel niet geschikt

Indien je momenteel een langere coupe rockt en het geen probleem vindt om wat langer voor de spiegel te staan, dan hoef je zeker niet over te stappen op een korter kapsel. Een langere coupé is namelijk ook zeer gaaf en stoer mits je deze goed onderhoud. Ook is je gezichtsvorm zeer belangrijk. Gelukkig staat een gemillimeterd kapsel goed bij het gros van de mannen. Heb je echter een diamantvormig gezicht of een driehoekig gezicht, dan is een kort kapsel wellicht niet de beste keuze. Het korte kapsel legt dan namelijk de nadruk op je relatief kleine voorhoofd in verhouding tot je jukbeenderen. 

Voor welke stijl moet je kiezen

Je hebt besloten voor gemillimeterd haar, maar welke stijl kies je nu? Je kunt kiezen voor een zogeheten ‘buzz-cut’. Dit is eigenlijk de meeste simpele vorm van gemillimeterd haar. Eigenlijk worden alle kanten van je haar op slechts een lengte geschoren, met soms de bovenkant één á twee millimeter langer dan de rest. Je hebt dan dus een heerlijk kort kapsel dat weinig onderhoud nodig heeft. Ook kun je kiezen voor een ‘fade’, of zoals we in het Nederlands zeggen: een overloop. Je haar wordt dan in een subtiele overgang geknipt van lichter naar steeds iets donkerder haar. 

Waar kun je het beste een gemillimeterd kapsel laten realiseren

Millimeter jouw haar bij een barbier of een herenkapper. Zij hebben vaak veel ervaring met korte herenkapsel en kunnen je tevens nog advies geven over de beste stijl voor jouw gezichtsvorm en wensen. Daarnaast is bijvoorbeeld een ‘overloop’ een zeer precieze techniek die zeker niet alle kappers altijd goed beheersen. Barbiers hebben vaak de meeste ervaring met deze techniek en kunnen deze dan ook mooi uitvoeren.

You might also like

#Mindey

@mindey