Fab6

Waar je rekening mee moet houden als je wilt starten als nagelstyliste

Share Article

Droom jij al jaren van jouw eigen nagelsalon en is dit hét moment om daar echt mee te starten? Dan is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Er zijn namelijk een aantal dingen die erg belangrijk zijn bij het starten van je eigen nagelsalon. In dit artikel vertel ik je precies wat die dingen zijn. 

De locatie van jouw nagelstudio

Allereerst is het erg belangrijk om te bedenken waar je je nagelstudio wilt openen. Als beginnend eigenaar van een nagelstudio heb je misschien nog niet het budget om hiervoor een ruimte te huren. Je zult het daarom misschien iets dichter bij huis, ofwel in huis, moeten zoeken. Heb je nog een kamer over of heb je een schuurtje in de tuin staan, welke je kunt ombouwen tot nagelsalon? Dan is dit de perfecte uitkomst. Het nadeel hiervan is dat je klanten misschien door je woning heen moeten lopen en je dus altijd een opgeruimd huis moet hebben (ook wel weer een voordeel). Of je nu een ruimte huurt of de salon vanuit huis start, het is belangrijk dat je salon een schone, mooi aangeklede plek is, waar je klanten zich op hun gemak voelen.

Zelf je klanten werven

Als je helemaal vanuit het niets begint, dan zul je ook zelf je klanten moeten werven. Dit kan soms nog best lastig zijn, zeker als je dit zonder al te veel budget moet doen. Begin daarom eens bij vrienden en familie. Zij willen vast wel een keer bij jou hun nagels komen doen (misschien tegen een vriendenprijsje). Vanuit hier kun je verder bouwen. Zorg dat je een goede indruk achterlaat bij de klanten die je hebt en je zult zien dat er meer zullen volgen. Mond-tot-mond reclame is immers niet voor niks de meest effectieve manier van reclame. Vergeet ook de social media mogelijkheden niet. Of maak je eigen flyers en hang deze op bij de supermarkt in de buurt. 

Meer dan alleen nagels doen

Wanneer je je eigen nagelsalon start, dan is het belangrijk om te weten dat dit verder gaat dan alleen nagels doen van klanten. Je krijgt ook ineens te maken met de administratieve kant van het vak. Zo moet je natuurlijk zorgen dat het financieel allemaal goed geregeld is, maar moet je ook zorgen dat je de juiste producten gebruikt en deze op tijd aanvult, bijvoorbeeld door in te kopen bij een nagelgroothandel. Neem je mensen in dienst? Dan ben jij ineens hun ‘baas’. Het is belangrijk om te bedenken waar je heen wilt met het bedrijf en hoe je dat kunt bereiken.

You might also like

sokken assortiment
Fashion

Welke sokken voor dames?

Sokken zijn er in vele soorten en maten. Je vraagt je misschien af welke sokken het beste zijn of waar je sokken met leuke printjes

#Mindey

@mindey