Fab6

Welke gordijnen houden warmte buiten?

Share Article

Sterk zonlicht kan de binnenkant van uw huis onbedoeld warm maken. Het is fijn om de warmte buiten te kunnen houden.

Houden gordijnen de warmte buiten?


Gordijnen kunnen helpen de warmte buiten te houden door transparante gordijnen of gordijnen met lichtgekleurde voeringen te kiezen. Dit weerkaatst zonlicht en helpt de gordijnen de zon en extra warmte buiten te houden.

Gordijnen zijn echter niet de ideale oplossing om warmte en zonlicht tegen te houden. Gevoerde gordijnen kunnen je huis erg donker maken en hebben natuurlijk als nadeel dat je niet naar buiten kunt kijken als de gordijnen dicht zijn en er geen zonlicht naar binnen kan.

Binnen zonwering  tegen hitte in je huis


Binnen zonwering houdt je ogen buiten en de keuze voor felle kleuren of speciale coatings zorgt voor een optimale bescherming tegen de zon.

Zonneschermen zoals horizontale jaloezieën en rolgordijnen hebben als voordeel dat u zelf kunt bepalen hoe het licht op u valt. Is de zon sterk? De horizontale jaloezieën of lamellen kunnen vervolgens worden gesloten of gekanteld om de zon in een beperkte ruimte te laten schijnen. Op deze manier kunt u genieten van het licht buiten terwijl u de warmte en het zonlicht buiten houdt.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen verduisteren de kamer en blokkeren geluid. Verduisterende gordijnen brengen niet alleen prachtige raamdecoratie in huis, maar zorgen ook voor een goede nachtrust. Het bespaart ook energie door zijn isolerende werking. Daarnaast verduisterende gordijnen houden in de zomer warmte buiten en in de winter houden warmte binnen door zijn isolerende werking. Ideaal voor slaapkamer.

Bekijk alle gordijnen op maat

You might also like

#Mindey

@mindey