Fab6

Welke sokken voor dames?

Share Article

Sokken zijn er in vele soorten en maten. Je vraagt je misschien af welke sokken het beste zijn of waar je sokken met leuke printjes kunt kopen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende damessokken.

Sneakersokken
Net als mannen dragen ook vrouwen vaak (en graag) sneakers. Het loopt prettig en ze zien er stoer en gaaf uit. In sneakers kun je speciale sneakersokken dragen. Het worden ook wel enkelsokken genoemd. Het zijn sokken die niet boven je enkel uitkomen. Het gaat dus eigenlijk om kleine sokjes waar je niets, of niet veel, van ziet wanneer je sneakers draagt. Wanneer het lekker weer is buiten is het heerlijk om daar een skinny jeans boven te dragen, je hebt dan een blote enkel en dat ziet er mooi en zomers uit. Sneakersokken kun je in de standaard kleuren wit en zwart kopen maar ook met leuke kleuren en grappige printjes zoals pizza’s, avocado’s, smilies, aardbeien, hartjes en nog véél meer!

Damessokken met prints
Naast grappige printjes zijn er ook sokken met andere prints voor dames verkrijgbaar. Denk aan streepjes, stippen en populaire dierenprints zoals luipaard print. Dit soort prints zijn er in allerlei felle kleurtjes, maar ook in de wat minder opvallende kleuren zoals zwart met grijs of wit met beige. Zo is er voor iedereen wel een leuke combinatie te vinden die bij jou past. Deze sokken zijn laag en hoog verkrijgbaar. Lage sokken worden voornamelijk in lage schoenen gedragen en hoge sokken in laarzen.

Sportsokken voor dames
Hardlopen, fitnessen, voetballen, tennissen, het zijn allemaal sporten waarbij het fijn is om goede, stevige sokken te dragen. Een sneakersokje kan wel, maar is niet ideaal voor het sporten. Je kunt sneller klachten krijgen zoals blaren en zweetvoeten. Zorg daarom liever voor goede en speciale sportsokken tijdens het sporten. Sportsokken hebben vaak bepaalde drukpunten extra verstevigd en zijn in veel gevallen gemaakt van een stof die vocht (zweet) opneemt en afvoert. Je ervaart op die manier veel minder ongemak van zweetvoeten en dus ook minder gevolgen (blaren).

You might also like

#Mindey

@mindey