Fab6

Zilver verkoop en zeldzame postzegels

Share Article

Zilver en zeldzame postzegels hebben kunnen van veel waarde zijn. Deze items verliezen hun waarde ook niet. In tegenstelling zullen ze juist kunnen stijgen. Bij het verkopen van deze items dien je wel op een aantal dingen te letten die we in deze tekst onder andere zullen toelichten.

Postzegels

De postzegel kent een interessante geschiedenis. Zo bedacht Rowland Hill in 1837 een systeem waarmee niet de ontvanger maar de afzender de kosten voor het vervoeren van brieven zou moeten betalen. Om te kunnen aantonen dat er betaald is voor de verzending van een brief had je dus een bewijs van betaling nodig. Deze werd afgedrukt in een postzegel die vervolgens op de brief werd geplakt. Tot op heden wordt de postzegel nog steeds gebruikt. Zo kun je zien dat dit idee magnifiek was. Doordat de postzegel al zo lang bestaat heeft dit ook de gevolgen dat er een aantal zeldzame maar ook enorm waardevolle postzegels bestaan.  De populairste maar dan ook de duurste postzegel in Nederland heet de blauwe Mauritius, ook wel de Rembrandt onder de postzegels genoemd. Deze postzegel is de eerste postzegel op het eiland Mauritius, vroeger een Britse kolonie. De postzegel is voor het eerst uitgegeven in september 1847. De waarde van deze postzegel is ontstaan door de zeldzaamheid ervan. Er zijn in totaal 500 exemplaren gemaakt waarvan er nog maar zo’n 12 over zijn. Ook zijn er nog heel wat andere postzegels die ook een waarde hebben. Je kunt dan ook postzegels verkopen. Je kunt hiervoor naar verschillende handelaren. Zorg er wel voor dat je naar een betrouwbare handelaar gaat. Dit kun je van tevoren zien door de bekendheid en recensies. Ook zou je kunnen rondvragen bij vrienden, familie of kennissen of zij deze handelaar kennen.

Zilver verkopen

Bij het verkopen van zilver zul je wel op een aantal dingen moeten letten als je een prijs wilt ontvangen die naar de waarde van jouw zilver wordt beoordeeld. Zilver verkopen heeft precies dezelfde stappen als het verkopen van goud. Om te beginnen moet je weten wat je hebt. Kijk al jouw zilver na op keurmerken. De betekenis van dit keurmerk kun je eenvoudig terugvinden op google. Een keurmerk geeft aan welk zilvergehalte je zilver heeft. Mocht je geen keurmerken kunnen vinden doordat deze bijvoorbeeld versleten kun je ook opzoek naar cijfers. Mochten er geen cijfers of keurmerken in je zilver staan is het hoogstwaarschijnlijk ook geen echt zilver. Voor de zekerheid kun je ook naar een inkoper gaan. Vervolgens is het belangrijk dat je weet wat het gewicht is. De inkoper zal het ongetwijfeld nawegen, maar toch is het fijn als je het zelf ook al een keer hebt gewogen. Na deze stappen is ben je klaar voor het verkopen van je zilver!

You might also like

#Mindey

@mindey